Ελλάδα

Εμβόλια: Σπάει το φράγμα των 2 εκατ. – Τι ισχύει με τα εμβόλια και τις ηλικιακές ομάδες

Η μάχη κατά της πανδημίας με τον κωδικό «Ελευθερία» εξελίσσεται όπως πρέπει και έχει προγραμματιστεί, ενισχύοντας κάθε λεπτό το τείχος ανοσίας που θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας.

Το βράδυ του Σαββάτου έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Τι ισχύει με τα εμβόλια και τις ηλικιακές ομάδες από εδώ και πέρα:

Όλα τα εμβόλια για τους 30 – 34, Johnson & Jonson για τους 18 – 29

Όπως είναι γνωστό, από το βράδυ της Παρασκευής (28.05.2021) έχει, ήδη, ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30 – 34, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορεί να διαλέξει ραντεβού ανάμεσα στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 είναι για 5ο 24ωρο ανοιχτή, έχοντας καταγράψει ρεκόρ εμβολιασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ραντεβου.

Σημειώνεται πως μετά τνη επιβεβαίωση παραλαβής από τη χώρα μας της νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson, άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο εμβόλιο Johnson & Johnson έως τώρα εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Αναφορικά με τους ανήλικους

Όσον αφορά στον εμβολιασμό ανηλίκων, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ερωτηθείς στη χθεσινή (28.05.2021) ενημέρωση, σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA, στα παιδιά 12 – 15 ετών, τόνιζε:

«Τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό»

vradini.gr

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *