Υγεία

Η πανσέληνος γέμισε ομορφιά και φως τη Λάρισα (φωτ.)

Μια εντυπωσιακή πανσέληνο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι Λαρισαίοι καθώς στον ουρανό το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», φώτιζε όλα τα σημεία της πόλης με πολύ όμορφο τρόπο.

Η ιδιαίτερη αστρονομική συγκυρία του Μαΐου προκύπτει από την έκλειψη της Σελήνης σε συνδυασμό με το ματωμένο φεγγάρι. Η υπερ-πανσέληνος είναι η δεύτερη του 2021, η οποία παίρνει το όνομά της από τον συνδυασμό των φαινομένων της πανσελήνου και της κοντινότερης απόστασης μεταξύ Σελήνης-Γης.

Οι Λαρισαίοι βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό φεγγάρι το φωτογράφιζαν διαρκώς και το μοιράζονταν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερπανσέληνος είναι περίπου 8% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Το επόμενο αξιόλογο αστρονομικό φαινόμενο θα είναι μία δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 10 Ιουνίου. Τέτοιου είδους έκλειψη συμβαίνει, όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον ηλιακό δίσκο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι. Αυτή η έκλειψη θα είναι εν μέρει μόνο ορατή από την Ευρώπη.

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *