Ελλάδα

Κατάρ: Βάζουν κλιματιστικά στους δρόμους λόγω ζέστης

Στο Κατάρ η θερμοκρασία φτάνει σε τραγικά υψηλά νούμερα και έτσι εν όψει Μουντιαλ, οι ιθύνοντες σκέφτηκαν να βάλουν κλιματιστικές μονάδες στους δρόμους.

Ο καιρός στο Κατάρ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο είναι πραγματικά πολύ ζεστός, αλλά τον Ιούλιο η θερμοκρασία φτάνει τους 43 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το World Travel Guide.

Ένα από τα μέτρα που έλαβαν πρόσφατα, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, για να προστατευτούν δεν θα δουλεύουν από τις 10:00 το πρωί ως τις 15.30 από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Τους παροτρύνουν μάλιστα να σταματήσουν αν η θερμοκρασία σκαρφαλώσει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέρα από αυτή τη νομοθεσία, το Κατάρ προχωράει με γοργούς ρυθμούς την εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού σε αρκετούς εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων υπαίθριων αγορών, αθλητικών σταδίων αλλά και πεζοδρομίων.

Μάλιστα, μονάδα κλιματισμού έχει τοποθετηθεί και σε από τα μεγαλύτερα έργα του Κατάρ το Στάδιο “Al Janoub”, χωρητικότητας 40.000 θεατών, το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Αυτή η καινοτομία θα εφαρμοστεί και στα 8 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το World Cup 2022 και η θερμοκρασία θα είναι 18 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αν κλείσουν, όπως τονίζει Γιουσέφ Αλ Χορ, αν κλείσουν η κατάσταση δεν θα υποφέρεται.

vradini.gr

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *