Μοιάζει με λεωφορείο που πήρε λάθος στροφή, επιταχύνοντας σε μια πλαγιά προς στον ποταμό Σηκουάνα, σκορπώντας μακριά κύκνους και προκαλώντας κραυγές από τους επιβάτες. Αλλά όταν ο παφλασμός υποχωρεί, το λεωφορείο επιπλέει ήρεμα κατά μήκος του ποταμού.

Καλώς ορίσατε σε ένα από τα νεότερα τουριστικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας: ένα αμφίβιο λεωφορείο που κινείται στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια μετατρέπεται αμέσως σε ένα ποταμόπλοιο αναψυχής.

«Είναι πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο», δήλωσε η Giulia Gallo, ένα 12χρονο κορίτσι από την Ιταλία. «Αλλά ήταν πολύ ωραία».

Τα αμφίβια τουριστικά λεωφορεία – κοινώς γνωστά ως πάπιες – χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για τη μεταφορά τουριστών σε άλλες πόλεις του κόσμου. Συχνά τροποποιούνται στρατιωτικά θαλάσσια σκάφη. Μερικά ωστόσο έχουν γίνει πρωτοσέλιδο καθώς συχνά εμφανίζουν βλάβες ή παίρνοντας φωτιά.

Αλλά η έκδοση που χρησιμοποιείται στο Παρίσι έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αρχή σε μεγάλο βαθμό στη Γαλλία και, σύμφωνα με τους χειριστές του, είναι το πρώτο αμφίβιο όχημα που απέκτησε άδεια μεταφοράς τουριστών στους δρόμους και τις πλωτές οδούς του Παρισιού.

Οι τουριστικές βόλτες πραγματοποιούνται από αυτό το καλοκαίρι από την εταιρεία που ονομάζεται “Canards de Paris”, δηλαδή πάπιες του Παρισιού στα γαλλικά.

Πηγή: Reuters

vradini.grΠηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *