« Στο Τόκιο πήρε χάλκινο. Στο Ρίο αργυρό. Πανίκα με τη σπάθη σου. Πάμε Παρίσι για χρυσό!» ΟΙ δεκάδες φώναζαν φίλοι της ξιφασκίας στην υποδοχή του χάλκινου Παραολυμπιονίκη Πάνου Τριανταφύλλου.  Είχα ένα πανό με το  σύνθημα γραμμένο, στην  άφιξή του από  τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του ¨ΤΟΚΙΟ 2020 »

Τον Τριανταφύλλου υποδέχθηκε ο Γ.Γ.Α Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν μαζί με δεκάδες φίλους του χάλκινου Παραολυμπιονίκη. Μαζί του ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Καζαγλής καθώς και ο άλλος ξιφομάχος Βασίλης Ντούντης.

« Είμαι παρά πολύ χαρούμενος με το χάλκινο μετάλλιο με αυτά που περνά η χώρα μας και γενικά όλος ο κόσμος και με τις δυσκολίες στη προετοιμασία. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Ελπίζω να είμαι καλό ποδαρικό για όλη την αποστολή και να πάρουμε πάρα πολλά χρυσά μετάλλια. Σίγουρα πηγαίναμε για το χρυσό. Το χάλκινο ήρθε μετά από μία νίκη ενώ στο Ρίο μετά από μια ήττα. Ήμουνα τυχερός που βρισκόμουν σε πάρα πολύ καλή μέρα και κατάφερα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Εγώ εύχομαι και ελπίζω να πάω στο Παρίσι και να το πάρω. Δήλωσε ο Πάνος Τριανταφύλλου.

«Βέβαια τι να κάνω έχω συνηθίσει στα μετάλλια. Την επομένη φορά θα πάμε για το χρυσό. Είναι ένας ήρωας το παιδάκι μου» είπε η μητέρα του Πάνου, Λιάνα Καραγιαννίδου, που έπνιξε στην αγκαλιά της τον Πάνο.

Ο κ. Μαυρωτάς συνεχίζει τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη αλλά και τους Ντούνη και Καζαγλή.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες βλέπουμε κάποιους σπουδαίους αθλητές. Στους Παραολυμπιακούς αγώνες εγώ πιστεύω ότι βλέπουμε κάποιους υπεράνθρωπούς, Μας δείχνουν ότι είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ.Μαυρωτάς

Το κοντράστ των συναισθημάτων απίστευτο. Από τη μια η χαρά του Πάνου και από την άλλη η χαρμολύπη του Βασίλη, που δεν ήξερε γιατί, που δεν ήξερε πως. Ήταν χαρούμενος για την υποδοχή φίλων και συναθλητών του και λυπημένος γιατί αυτός δεν έφερε μετάλλιο… Στο παγκόσμιο κύπελλο της Sharjah κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τους ίδιους αντιπάλους που είχε στο ΤΟΚΙΟ !!

Το σκηνικό για την υποδοχή ήταν ανεπανάληπτο. Τι ωραία υποδοχή για τα ελληνικά σπαθιά, τον Πάνο και τον Βασίλη και μαζί τον τεχνικό Καζαγλή, ο Πάνος δεν είχε άλλο λόγο να χαρεί ή τα πρώτα ο Έλληνας αθλητής που στο ΤΟΚΙΟ κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο.

Ο κ. Καζαγλής υπογράμμισε ότι τα συναισθήματα του είναι ανάμικτα. Η χαρά για τον χάλκινο του Πάνου και η λύση για τον Ντούνη.

«Αυτό που δεν ξέρει κανένας ήταν ότι έπαιζε με άνοιγμα στην πλάτη και έπαιζε με τους μεγαλύτερους αθλητές» είπε ο κ.Καζαγλής.

Πηγή: paraolympic.gr

www.ertnews.gr

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *