Αγώνας με τον χρόνο και τη φωτιά που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα. Ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εξακολουθούν τη μάχη για να τη σβήσουν.

Συγκεκριμένα, στις προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά, προτού φτάσει στα σπίτια του οικισμού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα, συμμετέχουν, πλέον, 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πραγματοποιούν ρίψεις νερού για να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό και βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς», υπογραμμίζει ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Δείτε βίντεο του LamiaReport από τη φωτιά στο Λογγίτσι:

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς, ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα. Βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση, όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής:

Δείτε βίντεο για τη φωτιά και από το tvstar.gr:

Δείτε και φωτογραφίες από τη φωτιά στο Λογγίτσι με τον φακό του lamianow:

 

 

 

The post Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σκληρή μάχη με τα μέτωπα έξω από το χωριό Λογγίτσι appeared first on Magnesia News.

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *