Ελλάδα

Delta : Ξεκίνησε τις καθημερινές πτήσεις από τη Νέα Υόρκη (JFK) στην Αθήνα

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η  Delta Air Lines με μια απ ευθείας  πτήση,  από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport, ξεκινώντας τις καθημερινές πτήσεις από τη Νέα Υόρκη (JFK) στην Αθήνα, ενώ στις 2 Ιουλίου ξεκινά νέο δρομολόγιο από Ατλάντα.

Είναι η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε δρομολόγια προς Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα Covid-19 που διασφαλίζουν την υγεία των πελατών της, ενώ η επανεκκίνηση των ταξιδιών από ΗΠΑ θα δώσει μια σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

«Το νέο ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Delta είναι η ώθηση που ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας την έναρξη των πτήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο : «Είναι επίσης απόδειξη αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας για επανεκκίνηση του τουρισμού και στη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει εμπιστοσύνη στο να ξανανοίξουμε τα σύνορά μας σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας.

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες ξανά και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό που είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων στην Ελλάδα, αφού αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ μας».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του International Network Planning της Delta Amy Martin, είπε:  «Μετά από ένα χρόνο περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί ψάχνουν ενεργά για νέες περιπέτειες το 2021 και ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων με τα τουριστικά θέρετρα στα νησιά, κάνουν την Ελλάδα μια δημοφιλή επιλογή.

Η Delta έχει μακρά ιστορία με πτήσεις στην Ελλάδα, αφού λανσάραμε το πρώτο μας δρομολόγιο το 1991 και το νέο ξεκίνημα των υπηρεσιών μας είναι μόνο μια θετική εξέλιξη για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά στηρίζει και την ευρύτερη οικονομία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Κατόπιν, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Geoffrey Pyatt σημείωσε: «Από το ξέσπασμα της πανδημίας πολλοί από εμάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και μήνες lockdown ή αδυναμίας να επισκεφτούμε τους αγαπημένους μας.

Τώρα που τα σύνορα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε πάλι.

Η επανεκκίνηση των πτήσεων στην Ελλάδα από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα διευκολύνει τις οικογένειές μας να ξαναβρεθούν μαζί, τους τουρίστες να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και τις επιχειρήσεις να ανανεώσουν τους επενδυτικούς τους δεσμούς και στις δύο άκρες του Ατλαντικού.

Αυτά τα βήματα βοηθούν την επανόρθωση της οικονομίας που τόσο ο πρόεδρος Biden όσο και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχουν βάλει σαν προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες».

Με την σειρά της,  η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, επισήμανε: «Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου, της πόλης μας και της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκινά σήμερα  με την πτήση  της Delta από και προς τη Νέα Υόρκη / JFK και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο μας.

Με πολύ μεγάλη χαρά αναμένουμε επίσης την απευθείας σύνδεση  με την  Ατλάντα, ένα δρομολόγιο που επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι.

Μετά από την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά, ενώ οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – συμπεριλαμβανομένης της πολύ δυναμικής ελληνικής ομογένειας – μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν απευθείας και πάλι το ταξίδι που τόσο καιρό επιθυμούσαν.

 Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας με τον οποίο μας συνδέουν πολλά χρόνια στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές του από το αεροδρόμιο της Αθήνας»

Υπενθυμίζεται ότι πριν την πανδημία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τουρισμού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1,1 εκατ. επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Έρευνες του αεροδρομίου επίσης δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο $1,200 ο καθένας σε μια τυπική, εβδομαδιαία διαμονή.

Πλέον, πελάτες από 46 αμερικανικές πόλεις θα μπορούν με ευκολία να πετούν για Αθήνα μέσω του αεροσταθμού της Delta στο JFK, και να έρθουν έτσι σε επαφή ξανά με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους ή να ζήσουν νέες εμπειρίες, καθώς η εταιρία εξυπηρετεί 170  πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς 73 προορισμούς.

Παράλληλα, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ  είναι ευπρόσδεκτοι ως τουρίστες και δεν θα υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR test που εκδόθηκε 72 ώρες πριν την άφιξη.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ υποχρεούνται να έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19 και μπορούν να βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν χάρη στο Travel Planning Center της Delta για τα διεθνή ταξίδια.

Η εταιρία πετά στην Αθήνα με Airbus A330-300 που περιλαμβάνει τη Delta One business class, με τα εντελώς επίπεδα κρεβάτια Delta One, και τις υπηρεσίες Delta Comfort+ και Main Cabin. Οι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας  εκτελούνται  πλέον σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Delta: Air France, KLM και Virgin Atlantic. 

Η Delta βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των επιβατών και των υπαλλήλων της, και γι’ αυτό τα μέτρα προστασίας της εταιρείας περιλαμβάνουν συχνή απολύμανση των επιφανειών που αγγίζουμε συχνά καθώς και αντικατάσταση των φίλτρων HEPA κορυφαίας τεχνολογίας δύο φορές συχνότερα από όσο απαιτείται. 

Πέρα από ένα ασφαλέστερο ταξίδι, που αποτελεί μέρος του Delta CareStandard, όλοι οι επιβάτες που πετούν μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, θα απολαμβάνουν επιλογές εκατοντάδων ωρών ψυχαγωγίας σε προσωπικές οθόνες στο κάθισμά τους μέσω του «in-flight entertainment».

Επίσης, η βραβευμένη υπηρεσία ψυχαγωγίας της εταιρίας,  περιλαμβάνει τη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας μέσα από την εφαρμογή Fly Delta καθώς και το σχεδιασμό αυτή τη χρονιά για λειτουργία high-speed Wi-Fi κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Οι επιβάτες έχουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ να προγραμματίσουν και να αλλάξουν ημερομηνίες για τα ταξίδια τους με μια (κορυφαία για τον κλάδο) επέκταση της ισχύος έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 όλων των εισιτηρίων που λήγουν μέσα στο 2021, καθώς και όσων αγοραστούν μέσα στο 2021.

Σημειώνεται πως η Delta Air Lines (NYSE: DAL) είναι μία από τις  κορυφαίες  παγκοσμίως αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας, καινοτομίας, αξιοπιστίας και εμπειρίας επιβατών.

Χάρη στους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο, η Delta για μία δεκαετία βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου των αερομεταφορών όσον αφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών της και διατηρεί τη φήμη της για τη βραβευμένη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σήμερα, τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια των πελάτων και των υπαλλήλων μας. Από το ξεκίνημα της πανδημίας Covid-19, η Delta έκανε γρήγορες κινήσεις προς την αλλαγή των δεδομένων στον καθαρισμό, ενώ την ίδια ώρα προσέφερε μεγαλύτερες αποστάσεις στους πελάτες της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτά και πολλά ακόμα επίπεδα προστασίας εγγυώνται μια ασφαλή και άνετη ταξιδιωτική εμπειρία για καταναλωτές και υπαλλήλους.

Με σύνθημα  «τη σύνδεση ανθρώπων και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο», η εταιρία κάνει το παν για να υιοθετήσει την κατανόηση στον πολυπολιτισμικό  κόσμο και να είναι μια δύναμη καλού για την κοινωνία.

vradini.gr

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *