Θεσσαλία

Kαπραβέλος: Ποια επιστροφή στη κανονικότητα με 2 νεκρούς την ώρα

Στους κίνδυνους από το άνοιγμα της οικονομίας, του τουρισμού και τους αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας πως η πανδημία είναι εδώ και τα νούμερα το αποδεικνύουν καθημερινά.

«Αυτό που παρατηρούμαι το τελευταίο διάστημα είναι μια εικόνα αποκλιμάκωσης της πανδημίας αλλά η πίεση στις ΜΕΘ παραμένει μεγάλη. Ωστόσο αυτό που μας ανησυχεί είναι η επιπέδωση του 3ου κύματος της πανδημία στα 1.000 – 1.500 κρούσματα την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μια φωτιά που δεν σβήνει και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε στο Newsbomb.gr o Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Και πρόσθεσε: «επιπλέον θα πρέπει να αναλογιστούμε με τους 50 νεκρούς την ημέρα σημαίνει ότι 2 συνάνθρωποί μας πεθαίνουν κάθε δύο ώρες. Πώς λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα».

Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι πλέον έχουμε αντιληφθεί ότι πώς η νόσος είναι ετήσια οπότε ο κίνδυνος υπάρχει και το καλοκαίρι.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι γίνονται ακόμα με αργούς ρυθμούς και ότι η επιθυμητή ανοσία θα επιτευχθεί με ποσοστά άνω του 70%-80%.

Εκτίμησε τέλος ότι θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια για να εκριζωθεί ο κορονοϊός από τον πλανήτη.

The post Kαπραβέλος: Ποια επιστροφή στη κανονικότητα με 2 νεκρούς την ώρα appeared first on Magnesia News.

Πηγή Άρθρου

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *